Kultin toiminta

Kultti toimii valtakunnallisesti ja monipuolisesti edistäen jäsenlehtiensä asemaa, sananvapautta ja moniarvoista yhteiskuntaa. Jäseniä on yhteensä pari sataa, ja niillä on yhteensä noin miljoonaa ajattelevaa ja uteliasta lukijaa.


Edunvalvonta ja jäsentoiminta

Kultti edistää jäsenlehtiensä asemaa eri tavoin. Valvomme lehtien etuja ja toimimme asiantuntijoina esimerkiksi lainvalmistelutyössä sekä pidämme yhteyttä lehtialan kansallisiin ja kansainvälisiin toimijoihin. Tarjoamme lehdille palveluita, koulutusta ja markkinointikanavia sekä järjestämme Vuoden laatulehti -kilpailua. Lue tarkemmin jäseneduistamme täällä.


Iso Numero

Iso Numero on laadukas katukulttuurilehti ja kannanotto köyhyyttä ja eriarvoisuutta vastaan. Lehden kustantaja on Kultti. Suuri osa lehden sisällöstä on koottu Kultin 200 jäsenlehdestä. Voittoa tavoittelematon Iso Numero ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja lehteä voi myydä kuka tahansa irtonumeromyyntinä julkisilla paikoilla. Iso Numero sai vuonna 2015 opetus- ja kulttuuriministeriön laatupalkinnon tunnustuksena laadukkuudesta, sinnikkyydestä ja innovatiivisuudesta.


Kulttikiska.fi-sivusto ja irtonumeromyyntiverkosto

Kultti ylläpitää Kulttikiska-sivustoa, jossa voi helposti tutustua Kultin jäsenlehtiin ja tilata niitä. Lisäksi Kulttikiska-brändin alla toimii lehtien irtonumeromyyntiverkosto ja tapahtumasarja Kuukauden skuuppi.


Kulttuurilehtigalleriat Helsingissä ja Oulussa

Kultilla on kaksi Kulttuurilehtigalleriaa: 2006 Helsinkiin Kaapelitehtaalle ja 2015 Ouluun Kulttuuritalo Valveelle perustetut. Kulttuurilehtigalleriassa voi käydä lukemassa jäsenlehtien uusimpia numeroita. Tilat ovat avoimia kaikille niiden aukioloaikoina. Gallerioissa voidaan järjestää myös erilaista ohjelmaa. Kaapelitehtaan lehtigalleriassa on esillä Kultin ja Tidskriftscentralenin noin 200 jäsenlehden uusimmat numerot. Oulussa on esillä n. 60 lehteä. Oulun lehtivalikoima päivitetään galleriaa paikan päällä ylläpitävän Oulun Sarjakuvaseuran sivuille.

Kulttuurilehtigalleria
 Helsinki
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1, b-porras, 5. kerros
Avoinna ma-pe 8-20


Kulttuurilehtigalleria Oulu
Kulttuuritalo Valve
Hallituskatu 7, aulatila, 1. kerros
Avoinna ma-pe klo 8-22, la-su klo 10-22

Lämpimästi tervetuloa!
 


Kulttuurilehtigalleria Helsinki Kaapelitehtaalla


Kulttuurilehtigalleria Oulu Kulttuuritalo Valveella


Tapahtumat

Kultti osallistuu erilaisiin tapahtumiin monipuolisesti ja mahdollisuuksien mukaan valtakunnallisesti. Kultin löytää vuosittain ainakin Helsingin Kirjamessuilta. Teemme mielellämme tapahtumayhteistyötä eri tahojen, mm. muiden yhdistysten ja kirjastojen kanssa. Järjestämme ajoittain myös näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja joko itsenäisinä tapahtumina tai osana muuta tapahtumakokonaisuutta.


Kultin osasto Helsingin Kirjamessuilla 2015.