Kultti teki köyhyydestä Ison Numeron

(julkaistu 27.5.2011)

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry. on julkaissut uuden Iso Numero -lehden kannanottona köyhyyttä ja ihmisten eriarvoistumista vastaan.

Iso Numero on 68-sivuinen korkeatasoinen katukulttuurilehti, jonka sisällöstä vastaa yli 20 suomalaista kulttuuri- ja tiedelehteä. Mukana ovat Ananda, Asukki, Filmihullu, Finnish Music Quarterly, Illuusio, Jänkä, Kaltio, Kulttuurivihkot, Kuohu, Lapsen maailma, MaailmanKuva, Maailman Kuvalehti, Niin&Näin, Nukketeatteri, Nuori Voima ja Kritiikki, Sosiaalitieto, Taide & Design, Tuli & Savu, Tulva, Voima, Yliopisto ja Ydin.

Lehteä voi myydä kuka tahansa, joka tarvitsee vähävaraisuutensa vuoksi lisätuloja. Myyjät maksavat itse lehdestä euron, myyvät lehteä eteenpäin neljällä eurolla ja saavat pitää voiton. Ajatus on sama kuin brittiläisellä kodittomien The Big Issue -lehdellä ja muilla vastaavilla kadulla myytävillä julkaisuilla.

Julkaisun päätoimittajana on Nuoren Voiman ja Kritiikin päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski. Toimitussihteerinä toimii Janne Hukka ja graafikkona Elisa Bestetti. Mukana on myös lukuisia muita vapaaehtoistoimijoita, joiden arvokas työ mahdollisti julkaisun toteuttamisen.

Katso myös: