Tiedote 17.8.2015: Kulttuurilehtigalleria Oulu avataan Taiteiden yönä 20.8.

(julkaistu 18.8.2015)

Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry avaa Taiteiden yönä kulttuurilehtigallerian Oulun kulttuuritalo Valveella. Kulttuurilehtigalleriassa on pysyväisnäyttelyssä esillä valikoima Kultti ry:n jäsenlehtiä. Mukana on muun muassa lehtiä pohjoisesta, kuten Kaltio, Hallaus ja Stiiknafuulia, sekä kulttuurilehtiä laajasti musiikkilehdistä sirkusalan julkaisuihin, tiedejulkaisuja kulttuurintutkimuksesta psykologiaan, mielipide- ja lifestylelehtiä ekoelämästä luonnonuskontoihin ja vapaaseen ajatteluun. 

Oulun kulttuurilehtigalleria on järjestyksessään toinen Kultin ylläpitämä yleisölle avoin lehtisali.  Toinen lehtigalleria sijaitsee Helsingin Kaapelitehtaalla. Kulttuurilehtigalleriassa on luettavissa ilmaiseksi Kultin jäsenlehtien uusimmat numerot. Lehtiä on aluksi esillä reilut viisikymmentä ja lehtivalikoima täydentyy syksyn mittaan. Yhteensä Kultti edustaa noin kahtasataa suomalaista kulttuuri-, taide-, tiede- ja mielipidejulkaisua.

Esillä on koko Kultin jäsenlehtien kirjo: tiedettä, kulttuuria ja pohdittuja mielipiteitä. Mediatalojen sisältöjen yhdenmukaistuessa tarve toisin ajatteleville julkaisufoorumeille on entistäkin suurempi.

- Kultin edustamilla erikoismedioilla on usein syvällistä osaamista omaan aihepiiriinsä kuuluvasta asiasta, joka tuottaa laadukasta ja pohdittua journalismia ja hyvin ajateltuja artikkeleita digitaalisen uutistulvan keskelle, kertoo Kultin markkinointipäällikkö Maria Halonen. - Pidän arvokkaana, että tällainen valikoima lehtiä on nyt suuren yleisön tutustuttavissa myös pohjoisemmassa Suomessa.

Vuonna 1991 perustettu Kultti on riippumattoman journalismin äänitorvi. Kultti valvoo jäsenlehtiensä etuja, tarjoaa koulutusta ja markkinointiväyliä sekä julkaisee Iso Numero -katukulttuurilehteä. Kultin jäseniin kuuluvat käytännössä kaikki Suomessa ilmestyvät taide- ja kulttuurilehdet sekä valtaosa mielipidelehdistä ja tiedejulkaisuista.

Kulttuurilehtigallerian avajaisia vietetään Taiteiden yönä yleisölle avoimessa tapahtumassa klo 16-17.

Lisätietoja:

Maria Halonen
markkinointipäällikkö
Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry
044 781 5492

Paavo Heinonen
päätoimittaja
Pohjoinen kulttuurilehti Kaltio
044 250 1605

Avajaisten Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/415974015259471/

Kulttuurilehtigalleria Oulu
Hallituskatu 7, Oulu

Avoinna
ma-pe klo 8-22
la-su klo 10-22