Kesän Iso Numero ilmestyy 27.5.

(julkaistu 26.5.2016)

Iso Numero kesä 2016

Uudessa Isossa Numerossa pureudutaan pakolaisten perheenyhdistämiseen, joka on Suomessa iso ihmisoikeusongelma. 5-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myyjille on hankittu oranssit myyjäliivit.

Lehden ilmestymispäivänä pe 25.5. klo 14 järjestetään Tiedekulmassa keskustelutilaisuus Perheenyhdistäminen - Kuinka Suomi unohti ihmisoikeudet? TERVETULOA!

Lehden pääjutussa haastatellaan pakolaisina Suomeen tulleita, jotka yrittävät saada perhettään luokseen – usein tuloksetta. Jutussa haastatellut asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että kiristämällä perheenyhdistämisen ehtoja Suomi rikkoo räikeästi ihmisoikeussopimuksia ja lisää ihmissalakuljetusta.

Artikkelin ovat kirjoittaneet toimittaja Venla Pystynen ja sosiologian apulaisprofessori Lena Näre sekä kuvittanut valokuvaaja Katja Tähjä.

Artikkeli on osa Piilosta näkyväksi -hanketta, jossa tutkijat ja toimittajat pureutuvat eriarvoistumisen teemoihin uudella otteella. Isossa Numerossa julkaistavan juttusarjan toteutusta rahoittaa Koneen Säätiö.

Toisaalla lehdessä haastatellaan näyttelijä Noora Dadua, joka rakastaa normien ja teatterin rajojen horjuttamista. Vieraileva kolumnisti Leo Stranius varoittaa, että kun ilmastopakolaisuus alkaa toden teolla, viime aikojen turvapaikanhakijaennätykset tuntuvat nappikaupalta. Toimittaja, aktivisti Fanny Malinen raportoi Espanjan kansalaisliikehdinnästä.

Lukupaketissa on tuttuun tapaan myös paljon makupaloja Isoa Numeroa julkaisevan Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsenlehdistä. Nyt mukana on monipuolista sisältöä 14 lehdestä.

Ison Numeron 5-vuotisen taipaleen kunniaksi myyjille on hankittu oransseja myyjäliivejä, joista myyjän tunnistaa kaukaa. Lehteä saa toki edelleen myydä ilman liiviäkin. Ostajilta saadun palautteen perusteella lehdelle on myös painettu tarroja, joita jaetaan lehden mukana. Tarran tarkoituksena on viestiä sekä lehden myyjille että muulle maailmalle, että on ostanut uusimman lehden. Tarran voi liimata vaikka lompakkoon tai kalenteriin. Lisäksi lehdelle on hankittu logollisia kasseja, joita on myynnissä mm. viikonlopun Maailma kylässä -festivaaleilla Kultti ry:n osastolla Mahdollisuuksien tori -teltassa.

Iso Numero on laadukas katukulttuurilehti ja kannanotto köyhyyttä ja eriarvoisuutta vastaan. Se on monipuolinen ja lukupaketti, joka avaa uusia näkökulmia yhteiskuntaan. Lehden kustantaja on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry. Suuri osa lehden sisällöstä on koottu Kultin 200 jäsenlehdestä. Ison Numeron päätoimittaja on Hannele Huhtala.

Voittoa tavoittelematon Iso Numero ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Kesän lehden painos on 14 000 kappaletta. Lehden koko painos myydään irtonumeromyyntinä julkisilla paikoilla. Lehden myyjille Iso Numero tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden hankkia lisätuloja ilman raskasta byrokratiaa. Lehteä voi myydä kuka tahansa, joka tarvitsee lisätuloja tiukan paikan tullen.

Lehdistökuvat:
Elisabeth Wide
tutkimusavustaja, Piilosta näkyväksi -hanke
elisabeth.wide (at) helsinki.fi
040 743 0358
 
Lisätiedot ja lehdistökappaleet:
Kitti Suoranta
toiminnanjohtaja,  Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry
044 210 3445
kirsti.suoranta (at) kultti.net

www.isonumero.fi

Iso Numero Facebookissa

Iso Numero Twitterissä

Iso Numero Instagramissa